Istoric

1990-2000

Farmacist Elena Pop pune bazele primei farmacii private din nordul Romaniei si a primului laborator de microproductie de medicamente in farmacie din Romania

1993 – se deschide prima unitate de fabricatie dedicata formelor farmaceutice solide

Doi ani mai tarziu se deschide prima unitate de fabricatie dedicata formelor farmaceutice solide, iar in cadrul sectiei de cercetare dezvoltare pune la punct prima data in Romania tehnologia de obtinere a comprimatelor filmate – acoperite (1996).

Tot pentru prima data in Romania se realizeaza ambalarea medicamentelor in blistere (1996) si se pune la punct tehnologia de obtinere a comprimatelor retard/cu eliberare prelungita (1998).

Se dezvolta a II a facilitate de productie de capacitate la nivel de 1.000.000 comprimate pe zi, la standarde GMP (acreditare in 2000), cu tehnologie de ultima generatie.

2001-2009

 

Prima statie pilot GMP de cercetare a medicamentului – pentru transfer tehnologic si scalare, cu serii homotetice si acreditarea GLP a laboratorului de control fizico-chimic AC HELCOR.

Realizarea a peste 40 de studii clinice de bioechivalenta realizate in parteneriat cu centre de cercetare, definitivarea gamei HELCOR Cadio cu peste 26 de medicamente din care 15 in prima productie romaneasca si un portofoliu de peste 50 de medicamente generice si extinderea in spatiul farmaceutic european si pe alte piete externe (autorizari europene).

Lansarea liniei de productie a medicamentelor de origine naturala cu extracte standardizate si cu respectarea standardelor farmaceutice GMP, Bioline (BioSunLine) – in premiera in Romania (2004).

2010 - prezent

 

2011 – inaugurarea muzeului farmaceutic AC HELCOR – “Farmacist fondator Elena Pop”, infiintarea Centrului de Training AC HELCOR (proiect cu sustinere Europeana)

2011 – infiintarea spatiilor Depozitului central AC HELCOR cu capacitati extinse de depozitare si operare extinse conform standardelor de calitate GMP

2015 – acreditarea MIC a Centrului de Cercetare Dezvoltare Farmaceutica AC HELCOR – productie serii de produs pentru cercetare clinica stiintifica