Servicii de cercetare

Compania farmaceutica AC HELCOR investeste anual bugete importante pentru cercetarea si dezvoltarea noilor forme de produse farmaceutice.

Pentru a tine pasul cu ultimele descoperiri in domeniul farmaceutic, certificarea calitatii unui produs si siguranta in administrare, toate produsele puse pe piaţã sunt supuse studiilor de cercetare si dezvoltare desfasurate in Centrul de Cercetare Dezvoltare Pilot (C&D-P) AC HELCOR in colaborare cu centre independente sau universitare cu renume si conduse de profesionisti in domeniul farmaceutic sau medical. Regulile care trebuie respectate in cadrul fluxului tehnologic sunt impuse de standardele Comunitatii Europene din industria farmaceutica. Activitatea porneste de la stabilirea parametrilor produsului prin studii de preformulare – formulare, proprietate intelectuala, stabilitate, validare, transfer la scara industriala, control fizicochimic, microbiologic, cercetari clinice, bioechivalenta, siguranta farmaceutica – farmacovigilenta, studii postmarketing, care atesta calitatea si eficienta si echivalenta terapeutica a produsului in raport cu produsele de referinta in stricta conformitate cu normele legislative europene si internationale.

In cadrul unitatii de cercetare dezvoltare AC HELCOR s-a pus la punct pentru prima data:

 • Tehnologia de obtinere a comprimatelor retard – cu eliberare prelungita – CORZEM 120 mg – formula brevetata
 • Tehnologia de obtinere a comprimatelor filmate – acoperite – 1996
 • Ambalarea medicamentelor in blistere – 1996 – a fost realizata pentru prima oara in Romania in fabrica HELCOR
  formule farmaceutice originale – 5 brevete de inventie
 • Formula farmaceutica premiata national in cadrul Salonului national de Inventica 2007
 • Prima statie pilot GMP de cercetare a medicamentului – scalare – 2000
 • Productia din extracte naturale standardizate la principii active – 2004
 • Peste 15 principii active produse in premiera in Romania (prim produs romanesc)
 • Peste 20 medicamente generice produse pentru prima oara in Romania (20 prim generice romanesti)

Centru C&D – P AC HELCOR efectueaza studii de:

 1. Preformulare si formulare – Centrul de cercetare dezvoltare Pilot AC HELCOR dezvolta studii de biofarmacie, siguranta, eficacitate clinica, de calitate si siguranta farmaco-toxicologica in colaborare cu cele mai importante unitati de cercetare universitare, subiectul unui numar important de lucrari stiintifice, comunicate la manifestari interne si internationale, publicate in reviste de profil, proiecte de doctorat, licenta, avand in prezent licitate si in derulare pentru 2010 un numar de 8 proiecte – grant de cercetare farmaceutica.
 2. Controlul calitatii – control fizico – chimic, stabilitate, validare, transfer la scara industriala
 3. Studii farmacocinetice – teste de biodisponibilitate in vitro şi in vivo
 4. Studii clinice, farmaco toxicologice – siguranta si eficacitatea medicamentelor si suplimentelor alimentare HELCOR – in parteneriat
 5. Documentare, brevetare, protejare inventii si marci
 6. Pilot – scalare cu serii homotetice si elaborare de serii pilot G – Tehnologiile si formulele inovatoare realizate in Cercetare Dezvoltare sunt realizate la scara Pilot (loturi clinice) sau Industriala

Centru C&D – P AC HELCOR este inregistrat: